Snoekbaarsfilet met beurre blanc
Filet de sandre au beurre blanc
Recept met een ster uit de Franse keuken
Snoekbaarsfilet met beurre blanc
Ingrediënten
Instructies
-
Wij hebben dit gerechtje gemaakt met snoekbaarsfilet. U zou ook eens zeebaars, zeewolf of heilbot kunnen proberen natuurlijk. Ook kabeljauw zou prima kunnen.
Bereiding:
Maak een beurre blanc volgens ons basisrecept en hou deze au-bain-marie warm.
-
Bak in een heel klein beetje gloeiend hete geklaarde boter de visfilets om en om in een koekenpan. Niet te gaar laten worden. Klaar!
-
Serveer met de beurre blanc.
-
Wijntip:
Er is een wijn die er als het ware voor geboren is dit gerecht te vergezellen: Witte Sancerre. En dan een wijn van de Silex-kant van de berg. Een Sancerre van de wijngaard “La Chatellenie” van Joseph Mellot zou een uitstekende keus zijn. De Sancerres met een kalkhoudende grond zijn net iets te zuur voor de combinatie met de botersaus.