Varkenswang, langzaam gegaard in Tripel abdijbier

Een Frans-Belgische slow-cookinglekkernij
pinit

Joues de porc à la bière des moines

Varkenswang, langzaam gegaard in Tripel abdijbier

Difficulty: Beginner Prep Time 15 min Cook Time 2 uur Total Time 2 uren 15 minuten
Servings: 4

Description

Recept met een ster

Varkenswang leent zich erg goed voor allerlei slow-cookingexperimenten.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

    • Droog de wangen met keukenpapier 
    • snij vliezen en overtollig vet weg met een scherp mes
    • Kruid met peper en zout of uw eigen kruidenmix
    • Verwarm de oven voor op 120° C.
  1. Bereiding

    Doe een flinke lik boter in een braadpan.

    • Braad de wangetjes om en om mooi donkerbruin zonder de boter te laten verbranden
    • Voeg de gesnipperde sjalot en de gehakte knoflook toe
    • Laat even glazig worden (glaceren)
    • Blus af met het bier (deglaceren) en voeg de demi-glace (klik voor recept) toe. Let op, gebruik geen fonds of bouillons die zout bevatten, anders wordt het geheel te zout bij het reduceren.
    • Doe de tijm, de fruitstroop en de laurier erbij
  2. Zet in de oven en laat afgesloten stoven gedurende 2 uur.

  3. Doe de oven uit, haal de wangen uit de saus en leg ze op een bord terug in de oven om ze warm te houden op 70℃.

  4. Breng het kookvocht op een hoog vuur aan de kook en laat indampen (reduceren) tot de saus mooi stroperig wordt. Klaar!

  5. Serveertip:

    • Kervel is een hele goede combinatie
    • Aardappelpuree (klik voor recept), schorseneren en pastinaak passen goed bij dit gerecht
    • Het meest worden deze wangen toch wel gegeten met pommes frites (klik voor recept)
  6. Wijntip:

    Wijn? Hoezo, wijn? Een Leffe natuurlijk! Maar gelooft u ons – een Amarone doet zijn werk hier ook prima.

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?