Varkenswang, langzaam gegaard in Tripel abdijbier
Een Frans-Belgische slow-cookinglekkernij
Joues de porc à la bière des moines
Varkenswang, langzaam gegaard in Tripel abdijbier
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
- Droog de wangen met keukenpapier
- snij vliezen en overtollig vet weg met een scherp mes
-
- Kruid met peper en zout of uw eigen kruidenmix
- Verwarm de oven voor op 120° C.
-
Bereiding
Doe een flinke lik boter in een braadpan.
-
- Braad de wangetjes om en om mooi donkerbruin zonder de boter te laten verbranden
- Voeg de gesnipperde sjalot en de gehakte knoflook toe
- Laat even glazig worden (glaceren)
- Blus af met het bier (deglaceren) en voeg de demi-glace (klik voor recept) toe. Let op, gebruik geen fonds of bouillons die zout bevatten, anders wordt het geheel te zout bij het reduceren.
- Doe de tijm, de fruitstroop en de laurier erbij
-
Zet in de oven en laat afgesloten stoven gedurende 2 uur.
-
Doe de oven uit, haal de wangen uit de saus en leg ze op een bord terug in de oven om ze warm te houden op 70℃.
-
Breng het kookvocht op een hoog vuur aan de kook en laat indampen (reduceren) tot de saus mooi stroperig wordt. Klaar!
-
Serveertip:
- Kervel is een hele goede combinatie
- Aardappelpuree (klik voor recept), schorseneren en pastinaak passen goed bij dit gerecht
- Het meest worden deze wangen toch wel gegeten met pommes frites (klik voor recept)