Twentse bakleverworst met appel en stamppot spruitjes
Saucisson de foie aux pommes et choux de Bruxelles
Saucisson de foie aux pommes et choux de Bruxelles
Twentse bakleverworst met appel en stamppot spruitjes
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding:
Snij de worst in gelijke plakken (trancheren).
-
Snij de appels in 6 partjes en verwijder het klokhuis.
-
- Kook de aardappels beetgaar
- Maak de spruitjes schoon en snij ze in kwarten
-
Bereiding:
Doe wat boter of olie in een wok en roerbak de spruitjes ongeveer 3 minuten.
-
Doe boter in een koekenpan en bak de leverworst gaar binnenin en krokant aan de buitenkant (ongeveer 3 minuten per zijde).
-
- Doe boter in een tweede koekenpan en bak de appelpartjes op matig vuur tot ze beetgaar zijn
- Voeg op het laatst de basterdsuiker toe aan de boter en karamelliseer de appel
- Blus af met een scheutje water (deglaceren)
-
- Giet de aardappels af en prak de spruiten er doorheen, niet te wild want we willen een beetje structuur overhouden
- Breng op smaak met peper en zout
- Serveer de bakleverworst met wat stamppot en garneer af met een paar partjes appel. Klaar!
-
Wijntip
Wat drinken wij hierbij? Zegt u het maar! Wit kan (Arbois uit de Jura bijvoorbeeld), rosé kan (Pinot Noir uit de Elzas), rood kan (Côtes de Provence)!