Tempeh met gestoofde tomaatjes en rood-witte rijst
Tempeh met gestoofde tomaatjes en rood-witte rijst
Description
Het hoeft niet altijd met vlees
Het is zo. Het hoeft niet altijd met vlees. Tempeh is een goede vleesvervanger. Niet duur, makkelijk te verwerken en hartstikke lekker. Veel mensen denke dat je er eigenlijk alleen in de Aziatische keuken wat aan hebt. Niks is minder waar: je kunt het gewoon “op z’n Hollands” kruiden en bakken in olie of boter. Tempeh is trouwens ook heerlijk op de barbecue!
Riso rosso
Riso rosso, ook wel riz rouge de Camargue is een relatief nieuw rijstras uit de Camargue in het zuiden van Frankrijk en sommige delen van Noord-Italië. Het heeft een korte korrel, heeft een rood vliesje en is vrij kleverig. Het heeft een intense enigszins nootachtige smaak en een natuurlijk stevige structuur. Kooktijd is 35-45 minuten afhankelijk van de hoeveelheid gewenste “bite”. Deze rijst komt het beste tot zijn recht in een risotto. Deze rijst moet niet worden verward met rode Thaise rijst (ook wel rode vita rijst, red cargo rice, khao deng), Bhutaanse rode rijst (een rondkorrelige rijstsoort uit Bhutan) of wilde rijst, die soms ook rode rijst wordt genoemd.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Instructies
-
Voorbereiding:
- Stoof de tomaatjes volgens ons recept
- Gaar de twee rijstsoorten apart volgens de instructie op de verpakking en vermeng
- Snij grote egale plakken van de tempeh en kruid ze met zout en peper
-
Bereiding:
- Laat wat boter in een pan smelten of verhit wat olie
- Bak de plakken tempeh op gematigd vuur egaal bruin
- Controleer even het zoutgehalte – tempeh is een nogal “flauw” product
- Serveer. Als u heeft en het seizoen het toestaat – met een eetbaar viooltje voor “de leuk”. Klaar!