Tartaartje met mozzarella, spinazie en boterraap

Hachée de bœuf aux épinards et mozzarella
pinit

Hachée de bœuf aux épinards et mozzarella

Tartaartje met mozzarella, spinazie en boterraap

Prep Time 10 min Cook Time 10 min Total Time 20 minuten
Servings: -16

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Als u uw tartaar zelf maakt gebruik dan een grove schijf van 6-8mm.

  2. VOORBEREIDING

    • Maak in een garneerring of hamburgerpers 4 mooie tartaartjes en kruid ze met zout en peper of met uw favoriete vleeskruidenmix
    Garneerringen
    • Gooi de spinazie in kokend water, en haal deze er na een minuut weer uit (blancheren)
    • Laat zo goed mogelijk uitlekken
  3. Snijd de rapen in dunne plakken en kook deze in zout water tot ze beetgaar zijn.

  4. BEREIDING

    Bak de tartaartjes in een beetje olijfolie in een koekenpan. Nadat u ze de eerste keer omdraait kruidt u ze met met knoflook uit de pers.

    • Stoof de rapen even op met wat boter.
    • Sauteer de uitgelekte spinazie met wat pijnpitten in olijfolie. Breng op smaak met zout.
    • Breng in een garneerring een laagje raapschijven aan.
  5. Bouw daarop een laag spinazie.

    • Leg er vervolgens het tartaartje, niet te doorbakken, bovenop
    • Verwijder de garneerring
    • Als laatste legt u een plak mozzarella op het torentje 
    • Plaats het geheel nu heel even onder de salamander of in een oven met grill
    • Bestrooi de smeltende mozzarella met wat paprikapoeder.  Klaar!
  6. SERVEERTIP

    Serveer dit heerlijke torentje van tartaar met wat wafelchips, liefst eigengemaakt.

  7. WIJNTIP

    Een biertje kan natuurlijk ook, maar anders een jonge fruitige rode wijn.

Keywords: tartaar

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?