Oega (ukha – уха) vissoep uit Oost-Europa
Soupe de poisson "Oukha" à la russe
Oost-Europese traditionele vissoep
Oega (ukha – уха) vissoep uit Oost-Europa
Ingrediënten
Voor 6-8 porties:
Instructies
-
- Maak de steur schoon. Volg deze instructies. U kunt al het vlees gebruiken maar u zou er ook voor kunnen kiezen een gedeelte te gebruiken voor een mooi hoofdgerecht (klik voor een recept)
- Zet op in koud water
- Breng aan de kook en kook 25 minute n op matig vuur
-
Bouillon afgieten door een puntzeef met kaasdoek
-
Aardappel schoonmaken en parmentier snijden (blokjes van 1cm).
-
Ui snipperen
-
Winterpeen grof raspen
-
- Bouillon opzetten in een schone pan, aardappel toevoegen en aan de kook brengen
- 10 minuten koken
- De winterpeen en de ui toevoegen
- Stukken vis toevoegen
- Laurier, peterseliewortel (in zijn geheel) en wat peperkorrels toevoegen
- Op smaak brengen met zout
- 5-7 minuten koken
- Uitzetten en 30 minuten laten rusten
-
Vlak voor het opdienen de vers gehakte kruiden eroverheen strooien.