Sashimi van zeeduivel

Sashimi de lotte
pinit

Rauwe visfilet met een lekker Japans sausje

Sashimi van zeeduivel

Prep Time 10 min Total Time 10 minuten
Servings: 4

Description

Lekker Japans

Sashimi (Japans: 刺身) is  verse, rauwe vis en schelpdieren (rauw rood vlees kan ook) die met een zeer scherp mes in dunne schijfjes gesneden worden. Men eet het met sojasaus, wasabi (mierikswortel), gember en ponzu (klik voor recept). Het grote verschil met sushi (klik voor recept) is dat sashimi zonder rijst is. Sashimi kan gemaakt worden van allerlei zeevissen en zeeschelpdieren. Zoetwatervissen zijn er niet geschikt voor vanwege het gevaar voor parasieten.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Instructies

    • Pak een mooie moot zeeduivelfilet
    • Snij de filet in mooie dunne plakjes (fileren)
  1. Serveer met de saus en eventueel wat chuka wakame (klik voor recept) en wasabi. Klaar!

  2. Wijntip

    Een mooie warme saké.

Keywords: sashimi, sushi, Japan

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?