Sashimi van zeeduivel
Rauwe visfilet met een lekker Japans sausje
Sashimi van zeeduivel
Description
Lekker Japans
Sashimi (Japans: 刺身) is verse, rauwe vis en schelpdieren (rauw rood vlees kan ook) die met een zeer scherp mes in dunne schijfjes gesneden worden. Men eet het met sojasaus, wasabi (mierikswortel), gember en ponzu (klik voor recept). Het grote verschil met sushi (klik voor recept) is dat sashimi zonder rijst is. Sashimi kan gemaakt worden van allerlei zeevissen en zeeschelpdieren. Zoetwatervissen zijn er niet geschikt voor vanwege het gevaar voor parasieten.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Instructies
-
- Pak een mooie moot zeeduivelfilet
- Snij de filet in mooie dunne plakjes (fileren)
-
- Maak de sashimisaus (volg het recept)
- Dresseer de sashimi op een gekoeld bord
-
Serveer met de saus en eventueel wat chuka wakame (klik voor recept) en wasabi. Klaar!
-
Wijntip
Een mooie warme saké.