Salade tiède Cypriote
Frisse salade met warme gebakken halloumi
Salade tiède Cypriote
Description
Halloumi is een van origine Cypriotische geitenkaas. Hij wordt tegenwoordig ook van schapen- en koemelk gemaakt. De kenmerkende rubberachtige consistentie ontstaat doordat de kaasmassa in wei wordt verhit zodat deze eiwitten afscheidt. Heerlijk voor in een "lauwe" salade.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei
Instructies
-
Snijden
Snij de kaas in plakken van net geen centimeter dik.
-
Bakken
Schenk olijfolie in een koekenpan op matig vuur en bak hier de plakken om en om goudbruin in. Zonder olie kan ook.
-
Goudbruin
De halloumi wordt goudbruin aan de buitenkant. Verwacht niet dat de kaas binnenin gaat smelten, zoals sommige andere kazen zouden doen. De kaas wordt binnenin gewoon warm, niet meer.
-
Serveertip:
- Maak ondertussen een dressing van de olie, de siroop, de azijn en een snufje zout
- Maak hiermee de gemengde sla aan
- Snij de plakjes halloumi in blokjes en voeg deze op het allerlaatst, op de borden, toe aan de salade
- Serveer zolang de halloumi nog warm is