Salade tiède Cypriote

Een frisse gemengde salade met gebakken Halloumi
pinit

Frisse salade met warme gebakken halloumi

Salade tiède Cypriote

Difficulty: Beginner Prep Time 10 min Total Time 10 minuten
Servings: 6

Description

Halloumi is een van origine Cypriotische geitenkaas. Hij wordt tegenwoordig ook van schapen- en koemelk gemaakt. De kenmerkende rubberachtige consistentie ontstaat doordat de kaasmassa in wei wordt verhit zodat deze eiwitten afscheidt. Heerlijk voor in een "lauwe" salade.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei

Instructies

  1. Snijden

    Snij de kaas in plakken van net geen centimeter dik.

  2. Bakken

    Schenk olijfolie in een koekenpan op matig vuur en bak hier de plakken om en om goudbruin in. Zonder olie kan ook.

  3. Goudbruin

    De halloumi wordt goudbruin aan de buitenkant. Verwacht niet dat de kaas binnenin gaat smelten, zoals sommige andere kazen zouden doen. De kaas wordt binnenin gewoon warm, niet meer.

  4. Serveertip:
    • Maak ondertussen een dressing van de olie, de siroop, de azijn en een snufje zout
    • Maak hiermee de gemengde sla aan
    • Snij de plakjes halloumi in blokjes en voeg deze op het allerlaatst, op de borden, toe aan de salade
    • Serveer zolang de halloumi nog warm is
Keywords: meze, labane, antep, peynir, haloumi, humus, kebab, beyaz, ganoush, toum, hayadari,

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?