Salade avocado en garnalen
Salade avocat et crevettes
Salade avocado en garnalen
Description
Lekker fris
Een heerlijke variant op de traditionele garnalencocktail. Iets minder pittig van smaak dan zijn klassieke variant, wellicht daardoor door velen beschouwd als moderner, meer van deze tijd.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Instructies
-
Zet de ingrediënten klaar.
- U ziet het – veel is er niet voor nodig. Gebruikt u Hollandse garnalen – let dan goed op wat u in huis haalt. Er zit nogal wat prijsverschil in Hollandse garnalen…..en dat heeft een goede reden
- Kies een eetrijpe avocado
- Voor dit gerecht is een willekeurige bladsla OK. Op de afbeelding ziet u wasabirucola, maar het had best iets anders kunnen zijn. Het is meer voor het oog, in dit geval.
-
AVOCADO SNIJDEN
Snij om de pit van de avocado heen om deze in 2 gelijke helften te verdelen en verwijder de pit.
-
AVOCADO LEGEN
Haal met een grote soeplepel het vruchtvlees van de halve avocado’s uit de schil in één vlotte beweging. Hou de schil apart.
-
VRUCHTVLEES SNIJDEN
Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
BEDJE VAN SLA
Maak op de borden een basis van bladsla voor het oog.
-
GARNALEN EN AVOCADO
Voeg de garnalen bij de avocado, voeg citroensap en worcestershiresaus toe …
-
…en meng voorzichtig door elkaar. Voeg nu achtereenvolgens de yoghurt en de mayonaise toe. Wij raden aan zelfgemaakte mayonaise te gebruiken. Klik hier voor het recept. Meng nogmaals voorzichtig en breng eventueel op smaak met zout (voorzichtig!!) en witte peper.
-
Leg een lege schaal van de avocado op de sla.
-
AFMAKEN
Schep het mengsel in de avocadoschillen, garneer af met een toefje peterselie. Klaar!
Dit recept heeft een vegetarische variant. Laat de garnalen achterwege of vervang ze met vegan shrimpz of cashewnoten.