Rollade van varkensfilet aan het spit
Helemaal zelf maken - from scratch
Roulade de filet de porc au tournebroche
Rollade van varkensfilet aan het spit
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Nou, eerst maar eens naar de slager voor een mooi stuk varkensvlees. Een varkensfilet (zie afbeelding) is wat we zoeken. Varkensnek (procureur) kan in principe ook maar dan wordt het gerecht wel wat machtiger (vetter).
-
- Knoop een rollade van het vlees zoals aangegeven in deze instructie
- Kruid de rollade met zout en peper
-
- Bevestig de varkensrollade aan het spit
- Bestrijk de rollade met de gesmolten boter en plaats het spit terug in de oven
- Zet de grill-functie van de oven aan en stel de temperatuur in op 250 graden
-
- Grill de varkensrollade gaar in ongeveer 30 tot 45 minuten. Als u een kernthermometer heeft: Kern 62 °C. Zie voor meer informatie onze kerntemperaturentabel.
- Als de rollade een mooie bruine korst heeft gekregen en gaar is, schakel de oven uit. Laat de rollade aan het spit hangen, voor ongeveer 10 minuten in de oven met gesloten deur – om deze nog even na te laten garen.
-
Snijd de gegrilde varkensrollade in mooie plakken en serveer deze warm.