Gepocheerde kabeljauwfilet met winterpeen en haricots in saffraansaus
Recept met een ster
Cabillaud poché, carottes, haricots, sauce safran
Gepocheerde kabeljauwfilet met winterpeen en haricots in saffraansaus
Ingrediënten
Vis en pocheervocht:
Keukengerei:
Instructies
-
VOORBEREIDING
- Was de winterpenen en schil ze met de dunschiller
- Ga daarna door met schillen zodat flinterdunne reepjes ontstaan
- Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout
- Hak de sjalot fijn en zet hem op met wat boter, laat hem even zweten (glaceren) en blus meteen af met de wijn (deglaceren).
- Laat iets inkoken (reduceren)
- Voeg de visbouillon (zie recept) toe met wat azijn, laurier en peper
- Breng aan de kook
-
BEREIDING
- Blancheer de dunne plakken winterpeen
- Laat ze schrikken in koud water en gaar ze tot beetgaar met een klontje boter
- Doe hetzelfde met de haricots
- Pocheer de vis in in de bouillon, 2-3 minuten aan weerszijden
- Haal de vis uit de pan
- Laat de bouillon op hoog vuur flink inkoken (hou ongeveer 1 eetlepel over), passeer hem door een chinoise (puntzeef) in een sauteuse (pan met schuin oplopende wand) en zet weer op het vuur
- Doe de room erbij
- Voeg de saffraan toe, laat reduceren tot een lobbige saus en breng op smaak
- Serveer met een timbaaltje gekookte volkoren basmatirijst
-
Een mooie, ronde, iets vettige witte wijn. Niet te fruitig. Een Casale Marchese uit Frascati past goed.