Gepocheerde kabeljauwfilet met winterpeen en haricots in saffraansaus

Recept met een ster
pinit

Cabillaud poché, carottes, haricots, sauce safran

Gepocheerde kabeljauwfilet met winterpeen en haricots in saffraansaus

Difficulty: Gevorderd Prep Time 15 min Cook Time 10 min Total Time 25 minuten
Servings: 4

Description

U kunt zoveel meer dan u denkt met kabeljauw!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Vis en pocheervocht:

Keukengerei:

Instructies

  1. VOORBEREIDING

    • Was de winterpenen en schil ze met de dunschiller
    • Ga daarna door met schillen zodat flinterdunne reepjes ontstaan
    • Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout
    • Hak de sjalot fijn en zet hem op met wat boter, laat hem even zweten (glaceren) en blus meteen af met de wijn (deglaceren).
    • Laat iets inkoken (reduceren)
    • Voeg de visbouillon (zie recept) toe met wat azijn, laurier en peper
    • Breng aan de kook
  2. BEREIDING

    • Blancheer de dunne plakken winterpeen
    • Laat ze schrikken in koud water en gaar ze tot beetgaar met een klontje boter
    • Doe hetzelfde met de haricots
    • Pocheer de vis in in de bouillon, 2-3 minuten aan weerszijden
    • Haal de vis uit de pan
    • Laat de bouillon op hoog vuur flink inkoken (hou ongeveer 1 eetlepel over), passeer hem door een chinoise (puntzeef) in een sauteuse (pan met schuin oplopende wand) en zet weer op het vuur
    • Doe de room erbij
    • Voeg de saffraan toe, laat reduceren tot een lobbige saus en breng op smaak
    • Serveer met een timbaaltje gekookte volkoren basmatirijst
  3. Een mooie, ronde, iets vettige witte wijn. Niet te fruitig. Een Casale Marchese uit Frascati past goed.

    wijntip witte wijn
Keywords: vis, wolf, pocheren, saffraan, room

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?