Rabarecompote

Compote de rhubarbe
Rabarber in een pannetje pinit

Compote de rhubarbe

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 15 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Heerlijk friszuur. Combineert prachtig bij allerlei gerechten van de Hollandse pot en ook heerlijk als dessert!

 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Was de rabarber grondig en verwijder onregelmatigheden.

  2. Snijd in stukjes

    • Breng +/-  50 ml water aan de kook
    • Voeg de rabarberstukjes toe
    • Breng weer aan de kook
    • Laat 5 minuutjes zacht garen
    • Voeg halverwege de suiker toe
    • Blijf voorzichtig roeren, liefst met een houten lepel, totdat de rabarber helemaal uit elkaar valt. Klaar!
  3. U kunt deze compote ook inwecken en vrij lang bewaren.

Keywords: jam, confituur, dessert, bosvruchten, plukken, veenbessen

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?