Pasta alla crema di carote e porcini
Pâtes à la crème de cèpes et carotes
Pasta alla crema di carote e porcini
Description
Pasta alla crema di asparagi
Een lekker en delicaat gerecht uit de Italiaanse keuken. Van dit recept zijn verschillende varianten! Kijk ook naar ons recept voor linguine met crème groene asperges. U kunt ook experimenteren met andere pastasoorten.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
En verder:
Keukengerei:
Pasta met kikkererwten
-
Voorbereiding:
- Maak een bouillon van rundvlees (klik voor recept)
- Gebruik 100 ml. Kook daarin een grote winterpeen in 4 stukken helemaal gaar
- Neem ondertussen het gedroogde eekhoorntjesbrood, hak het in kleine stukjes, en zet die met een heel klein beetje (een eetlepel ongeveer) melk in een klein potje in de magnetron
- Verwarm de melk tot het kookpunt (niet laten overkoken)
- Haal uit de magnetron en laat doorwellen
-
Bereiding:
- Kook de pasta in ruim zout water
- Vis de wortel uit de bouillon en pureer deze
- Hou de bouillon apart
- Maak deze puree warm in een steelpannetje
- Voeg de paddestoel met melk toe, warm weer heel even op en giet dan de wijn en de bouillon erbij
- Pureer met een staafmixer
- Laat indampen (reduceren) tot een vrij dikke brij
- Breng op smaak met zout
- Als de pasta “al dente” is, giet deze af in een vergiet en doe terug in de pan
- Bewaar een klein beetje “acqua della pasta” (het afgegoten water): dat kan van pas komen als het geheel iets te droog uitvalt
- Doe nu vliegensvlug de room, de geraspte kaas en de boter in het steelpannetje, breng snel aan de kook, en voeg vervolgens meteen toe aan de pasta
- Even omscheppen. Klaar!
-
Wijntip:
Schenk er een mooie wijn bij. Dit gerecht is heel bijzonder van smaak, heel geraffineerd, en behoeft een geraffineerde wijn. Een niet te koude witte wijn zou het beste zijn. Misschien een Puligny Montrachet of een Pouilly Fuissé. Een witte Chileense Casillero del Diablo Chardonnay van Concha y Toro zou ook geen slecht idee zijn.