Pannenkoeken uit de houtoven
Met appel, spek en ‘drie-in-de-pan’
Pannenkoeken uit de houtoven
Description
Houtoven geeft toch een extra smaakboost
Ze kunnen natuurlijk ook prima in de koekenpan op het fornuis. Maar zo’n houtoven geeft toch een extra dimensie. De pannenkoeken krijgen een heel verfijnde smaak. Bovendien zijn ze wat “wolliger” van structuur. Echt het proberen waard.
Naturel kan, appel kan, spek kan
Gevulde pannenkoeken zijn extra lekker natuurlijk. Oefen eerst met een paar naturel en experimenteer dan met wat spek, appel, kaas, noem maar op. Het ene is nog lekkerder dan het ander!
Drie-in-de-pan
Als zoete afsluiter? Natuurlijk maken we dat laatste beetje beslag op met een paar drie-in-de-pans. Heerlijk!
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
VOORBEREIDING
- Steek de houtoven aan
- Maak een luchtig pannenkoekenbeslag. Volg ons basisrecept
- Laat rusten
-
- Breng de oven naar 350 graden en doof het vuur
- Leg de smeulende kolen op een niet te hoog stapeltje in het midden van de oven
-
Wrijf de koekenpan on met flink wat zonnebloemolie.
-
NATUREL
- Zet de pan in de oven en laat hem even goed heet worden. De olie niet laten aanbranden, dat is dan weer te heet
-
- Haal de pan uit de oven, giet beslag in de pan en plaats deze op het laagje kolen
- Hou goed in de gaten wanneer u de pannenkoek moet omdraaien
- Herhaal het proces
-
SPEKPANNENKOEK
- Giet een paar lepels olie in de hete pan
- Drapeer wat plakjes spek in de pan
- Giet beslag in de pan
- Plaats de pan op het laagje kolen
- Hou goed in de gaten wanneer u de pannenkoek moet omdraaien
-
- Draai de pannenkoek om
- Herhaal het proces
- Serveer met stroop
-
APPELPANNENKOEK
- Giet een paar lepels olie in de hete pan
- Leg plakjes appel van zo’n 3-4 mm hoogte in de pan
- Giet beslag in de pan en plaats deze op het laagje kolen
-
- Hou goed in de gaten wanneer u de pannenkoek moet omdraaien
- Herhaal het proces
- U kunt er ook voor kiezen om de appelpannenkoek wat verder van het vuur (dus langzamer) te garen en niet om te draaien
- Serveer met suiker en kaneel
-
DRIE-IN-DE-PAN
- Voeg de rozijnen toe aan het beslag. Het allerlekkerst is om ze eerst even te wellen.
- Giet wat olie in de hete pan
- Maak drie kleine flensjes en plaats de pan op het laagje kolen
-
- Hou goed in de gaten wanneer u de flensjes moet omdraaien
- Herhaal het proces
- Serveer met gesmolten boter en poedersuiker
- Klaar!