Mi-cuit au chocolat (lavacake)
Warm chocoladetaartje dat van binnen vloeibaar is
Mi-cuit au chocolat (lavacake)
Description
Recept met een ster
Iedere keer dat men het in oude sprookjes en verhalen heeft over liefdesdrankjes en betoveringen moeten we denken aan dit recept. Heeft u iemand op het oog die u voorgoed aan u wilt binden? Dit is uw recept!
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Uit de Franse traditionele keuken
-
VOORBEREIDING
- Oven voorverwarmen op 200 C°
- Laat de chocolade en de roomboter smelten au bain marie
- Klop de eieren en de suiker op in een wijde kom
- Voeg de chocolade erbij en meng
- Zeef de bloem nu over het chocolademengsel en meng opnieuw
- Beboter de ramequins met roomboter en giet het chocolademengsel erin
-
BAKKEN
Zet de ramequins in de hete oven en bak 15 minuten. Hierna moet de bovenkant van de mi-cuit een mooi korstje hebben; de binnenkant moet nog vloeibaar zijn.
-
SERVEERTIP
Mi-cuits zijn prachtig zowel in de ramequin als los. Ze presenteren erg leuk. Sommigen zeven er een vleugje poedersuiker overheen.
-
Wijntip:
Schenk hierbij een zoete dessertwijn. Een Rietvallei Red Muscadel, bijvoorbeeld. Of een Tokaji Aszú. Top!