Malosolnye ogurtsy (малосольные огурцы)

Ingelegde augurken. Een Oost-Europese manier van conserveren.
pinit

Ingelegde augurken. Een Oost-Europese manier van conserveren

Malosolnye ogurtsy (малосольные огурцы)

Difficulty: Beginner Prep Time 3 min Rest Time 3 uur Total Time 3 uren 3 minuten
Servings: 8

Description

Veel lekkerder dan uit een potje

Ingeweckte of geconserveerde augurken kennen we allemaal. Een aparte, hele lekkere soort zijn toch wel deze: Russische malosolnye (oftewel weinig gezouten) augurken. Moeilijk is het niet, wel zijn er verschillende bereidingsmethoden. Sommigen gieten een 3 liter-weckpot op met kokend water. Anderen gebruiken de snelle methode, zoals hier beschreven.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Instructies

    • Bladeren goed spoelen met water
    • Knoflook schoonmaken
    • Augurken goed wassen onder de koude kraan 
    • Zout, bladeren, knoflook en suiker toevoegen
    • Alles even door elkaar husselen en in een stevige vacuümzak doen
    • Afsluiten en 3 uur in de koelkast laten staan. Klaar!
Keywords: wecken, inleggen, conserveren, ogoertsi, malosolnie

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?