Mestreechs zoervleis

Lekkere stoofpot en de trots van Maastricht
pinit

Maastrichts zuurvlees

Mestreechs zoervleis

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 10 min Cook Time 3 uur Rest Time 24 uur Total Time 27 uren 10 minuten
Servings: 6

Description

Een typisch Limburgs recept

Ingrediënten

Voor 6-8 porties:

Keukengerei

Instructies

  1. Bereiding:
    • Snijd het vlees in blokjes van +/- 3 cm
    • Snij de citroen in plakjes
    • Snij de ui in halve ringen
    • Doe de kruiden (behalve zout en peper), de citroen en de uien in een kom
    • Leg het vlees erop
    • Meng water en azijn en giet dit over het vlees
    • Kruid met peper en zout en zet in de koelkast
    • Laat minstens 24 uur marineren
  2. Wijntip:
    • Verwijder de kruiden en de citroen
    • Hou het vlees apart en hou de ui achter, samen met het vocht van de marinade
    • Doe een flink stuk boter in de pan en laat goed heet worden
    • Voeg de suiker toe en laat deze karamelliseren tot deze donkerbruin is MAAR NIET LATEN AANBRANDEN
    • Voeg nu vliegensvlug het vlees toe en braad dit een minuut of 10 aan
    • Bak ondertussen de uien apart goudbruin in boter
    • Voeg ze bij het vlees
    • Blus het geheel af met de marinade,
    • sluit af met een deksel en
    • stoof langzaam gaar (ongeveer 2 uur, afhankelijk van het vlees)
    • Regelmatig omscheppen
    • Voeg halverwege de stroop en de koek toe
    • Als het vlees gaar is kan de saus gebonden worden met een papje van aardappelzetmeel en water
    • Breng op smaak met zout, peper, eventueel nog wat stroop en/of wat azijn
  3. SERVEERTIP

    Serveer met friet (klik voor recept), mayonaise (klik voor recept) en warme appelmoes met kaneel

Keywords: slow cooking, rundvlees, frites, stroop

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?