Schweinehaxe uit de oven
Typisch Duits en Midden-Europees gerecht
Schweinehaxe uit de oven
Ingrediënten
Voor de marinade:
Voorkoken in:
Haxe en garnituur:
Keukengerei:
Instructions
-
Eerste voorbereidng:
-
Smeer het vlees in met zout en peper of uw favoriete vleeskruidenmix
-
Met de ui, het zout, de laurier, de peper, het piment, de jeneverbessen en het bouquet in ruim water opzetten
-
1,5 uur koken
- Vlees uit het kookvocht nemen en af laten koelen. Kookvocht eventueel bewaren
-
-
Tweede voorbereiding:
- Vetkap van het vlees ruitvormig insnijden (zie voorbeeld met ganzenborst)
- Marinade maken
- Vlees minstens 4 uur marineren
- Oven verwarmen op 180 graden
Bereiding:
-
- Bakblik insmeren met olie
- Schweinehaxe op het bakblik leggen en in de oven plaatsen
- 1,25 uur braden, steeds draaien en steeds weer insmeren met de overgebleven marinade
- Laatste 30 minuten mogen de groenten erbij in
- Als deze te droog worden, af en toe besprenkelen met wat kookvocht
- Eventueel tegen het einde even de grill aanzetten bij 220 graden voor een nog knapperiger korstje. Klaar!
- Serveren met wat mierikswortelsaus (klik voor recept) of kant-en-klare Sahnemeerrettich