Abbacchio a scottadito
Lamskoteletjes uit Midden-Italië
Cotelettes d’agneau “brûle-les-doigts”
Abbacchio a scottadito
Description
Traditioneel uit de Italiaanse regio Lazio
De Italiaanse variant van lamskoteletten op de barbecue. Niks zo lekker als de combinatie van lamsvlees, barbecuerook en verse kruiden… Dat weten de Italianen ook. Zo maken zij, vooral i Midden-Italië, hun lamskoteletjes.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Het gehakt:
Keukengerei:
Instructies
-
- Als u aan koteletjes kunt komen met een lang ribbetje - die zijn het leukst voor dit gerecht en doen de naam ook het meest eer aan. Het heet niet voor niets "scottadito" (brand je vingers). Je behoort je met de hand te eten
- Zorg voor een gloeiend hete grill
- Knijp wat knoflook uit over de koteletjes
- Smeer ze in met olijfolie
- Leg ze vervolgens op de grill en leg de rozemarijn er bovenop
-
GRILL HET VLEES
- Draai ze na een paar minuutjes om en gaar ze aan de andere kant. Klaar! Even de kerntemperatuur checken? Raadpleeg onze kerntemperaturentabel
- Kruid uw koteletjes pas nú met wat zout
-
SERVEERTIP
Heel erg lekker hierbij zijn op de grill gepofte mini-aubergines en trostomaatjes. Zie afbeelding.
-
WIJNTIP
Een rode wijn past het beste bij lamsvlees. Mag best een beetje stroef om lekker te knokken tegen de vettige koteletjes.