Tweemaal lam met gekonfijt fruit
Les deux agneaux aux fruits confits
Les deux agneaux aux fruits confits
Tweemaal lam met gekonfijt fruit
Ingrediënten
Instructies
-
VOORBEREIDING
- Kook de rode bieten tot ze bijtgaar zijn
- Schil ze en snij ze parmentier (zie uitleg)
- Schil de appel, verwijder het klokhuis, snij deze ook parmentier en kook de rode kool samen met de appel gaar
- Voeg de bieten er aan toe. Hou warm
- Kook de rijst in ruim zout water en hou ook deze warm
- Koop of maak lamsgehakt (klik voor instructies)
- Kruid het lamsgehakt naar believen en vorm er 4 kleine hamburgertjes van
- Wel de gedroogde pruimen en vijgen in heet water tot ze zacht en mals zijn
- Kruid de lamsfilets met zout en peper
-
BEREIDING
- Bak de lamsfilets en de hamburgertjes in hete roomboter
- De lamsfilets hebben langer nodig dan de hamburgers dus doe deze eerder in de pan
- Bak de lamsfilet rosé van binnen
- Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten op een snijplank (rijpen)
- Verwijder de overtollige bakboter
- Blus de pan af met de wijn (deglaceren), roer alle aanbaksels goed los en laat op hoog vuur reduceren (indampen) tot ongeveer een derde
- Zeef het vocht eventueel om de aanbaksels te verwijderen (zijn wel lekker maar ogen niet altijd)
- Doe het gewelde fruit erbij en spatel voorzichtig om
- Haal nu het fruit er weer uit en leg apart op een warme plaats
- Voeg 50 gram koude boter toe, klontje voor klontje (monteren)
- Serveer het vlees samen met het fruit, rode groenten en de rijst en garneer af met een toefje groen. Klaar!
-
WIJNTIP
Een pittige rode wijn