Puree van knolselderij

Purée de céleri
pinit

Heerlijk bij gegrild vlees, doodsimpel om te maken

Puree van knolselderij

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 10 min Total Time 15 minuten
Servings: 6

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei

Instructies

  1. Bereiding:

    • Schil de knolselderij en snijd deze in blokken van ongeveer 2-3 cm (mirepoix)
    • Kook deze gaar in runderbouillon (klik voor recept) of water en giet ze af
    • Pureer ze met een staafmixer. Met een houten lepel door een zeef drukken kan ook
    • Voeg wat room toe om de puree iets smeuïger te krijgen, indien nodig
    • Voeg wat boter toe en breng op smaak met zout. Mocht u peper willen gebruiken, nodig is het niet, gebruik dan witte peper, anders ziet u de zwarte puntjes terug in de puree. Mocht u de puree iets steviger willen, vermeng hem dan met aardappelpuree (zie recept). Klaar!
Keywords: puree, celeriac

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?