Har gou
Dim sum met garnalen
Har gou
Description
Recept uit de Chinese keuken
Har-gou is een met garnalenpastei gevuld meelzakje, uit de familie van de dim sum. Heel in de verte heeft het iets weg van ravioli. Har-gou is zeer verfijnd van smaak en vergt enig speuren naar de juiste ingrediënten. Naar mate de ervaring vordert zullen uw har-gou steeds beter lukken. Het maken is een heel leuk tijdverdrijf, dat staat vast. En dat uw eigengemaakte lekkerder zijn dan die van de afhaalchinees, dat kunnen we u garanderen.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Voor het deeg (er zijn ook wontonvelletjes in de handel verkrijgbaar):
Voor de vulling:
Keukengerei:
Instructies
-
Doe alle bestanddelen van de vulling...
-
…in een foodprocessor of keukenmachine en maal zeer fijn.
-
- Meng de 2 zetmeelsoorten voor het deeg in een kom en voeg het water toe terwijl u blijft roeren
- Zodra een glad deeg ontstaat kunt u stoppen
- Laat het deeg 15 minuten rusten en rol het daarna uit tot een cilinder van 3-4 cm dikte. Snij een dun plakje af
-
Bestuif de werkbank met graanzetmeel en rol het plakje met een deegroller flinterdun uit.
-
Neem het plakje in de hand, vul het met een propje vulling.
-
Vouw dubbel.
-
Maak aan de bovenkant een “kam" door...
-
...telkens een gedeelte te laten overlappen en daarna een stukje op te schuiven.
-
- Ga zo door tot het einde
- Herhaal dit proces tot uw bestanddelen op zijn
- Een afgemaakte har-gou heeft deze vorm (zie afbeelding)
-
Bereiding:
Stoom de har-gou in ongeveer 12 minuten gaar in een bamboe stoommandjeServeertip:
Serveer apart als voorgerecht, samen met andere dimsum (zie recept voor siu-mai), of, als hoofdgerecht, met wat mie en eventueel wat fu-zhu (klik hier voor het recept).