Gevulde ui uit het Midden-Oosten
Knots van een ui met gehakt
Oignon farci à l’orientale
Gevulde ui uit het Midden-Oosten
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
STAP 1
U kunt hier verschillende uien voor gebruiken. Hoe groter, hoe beter. Op de afbeelding ziet u een ui met een diameter van 15 cm. Met zo’n gevaarte heeft u aan 1 ui per persoon meer dan genoeg. Kleinere uien kan natuurlijk ook, het is eigenlijk alleen maar meer werk.
- Pel de uien en snijd de bovenkant eraf
- Haal met een mesje of een lepel het binnenste uit de ui en hak dit fijn
-
- Kook de uien in ruim, gezouten water tot ze beetgaar zijn. Let er wel op dat ze niet uit elkaar vallen en ook niet te slap worden.
- Giet een scheutje olijfolie in een pannetje en zet hierin de uisnippers aan tot ze glazig worden. Hou apart
- Draai of koop gehakt. Half-om-half heeft de voorkeur Zelf maken? Klik voor de recepten:
- Meng met het gehakt met de ongeveer de helft van de gehakte ui, ras el hanout, gehakte koriander en de kikkererwten
- Breng op smaak met een beetje zout en peper
-
STAP 3
- Vul de uien met het gehakt en druk goed aan
- Zet de uien in de ovenschaal en schep over elke ui een dikke lepel kajmak of crème fraîche
- Bak de gevulde uien in de oven op 140-160 garden in circa 60 minuten tot de vulling gaar is en de kajmak goudbruin kleurt. Gaat dat laatste te snel – afdekken met aluminiumfolie. Klaar!