Gerookte tamme-eendenborst, rillettes, cranberries

Recept met een ster
pinit

Magret de canard fumé, rillettes

Gerookte tamme-eendenborst, rillettes, cranberries

Difficulty: Gevorderd Prep Time 5 min Total Time 5 minuten
Servings: 4

Description

Simpel. Lekker. Verfrissend.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Garnituur:

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding:

    • Bereid een paar dagen tevoren een mooie rillettes van eend (klik voor recept)
    • Bereid ook de cranberriecompote (klik voor recept)
    • Maak een lekkere groene salade met een dressing van walnotenolie en een paar druppels azijn
    • Trancheer de gerookte eendenfilet in plakjes van net geen halve centimeter
  2. Serveertip:

    • Leg de plakjes netjes op een bord in een waaiervorm
    • Leg er een toefje mierikswortelsaus (zie recept) op
    • Serveer een quenelle  van de rillette in een klein bakje met wat cranberriecompote
    • Leg per persoon een portie salade  op het bord
    • Garneer de salade af met een paar viooltjes
    • Garneer het bord af met een paar plukjes affillacress. Klaar!
Keywords: cranberries, rilletes, eendenborst, gevogelte

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?