Gemarineerde makreelfilets
Recept met een ster
Filets de maquereaux marinés
Gemarineerde makreelfilets
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
- Kijk de filets nog even een keer goed na
- Eventueel overgebleven graatjes verwijderen met een pincet
- Het vel mag blijven zitten
- Was de filets onder koud water en maak ze droog met keukenpapier
- Leg ze in een diepe schaal.
-
- Hak alle groenten fijn
- Zet de wijn op het vuur en breng deze aan de kook
- Laat even goed hard koken
- Flambeer de wijn vervolgens door een lucifer boven de oppervlakte te houden net nadat u de wijn van het vuur heeft gehaald
- Voeg nu de kruiden, specerijen en groenten toe
- Plaats weer op het vuur en laat 5 minuten zachtjes koken
- Voeg de azijn toe, breng op smaak met wat zout en giet het geheel warm over de filets
-
- De makreelfilets moeten volledig onder staan.
- Dek de schaal af met folie en zet deze minstens 12 uur in de koelkast.
-
SERVEERTIP
Serveer de filets koud met een paar plakjes komkommer en een lik mierikswortelsaus (zie recept) of crème fraîche, eventueel op smaak gebracht met wat gehakte bieslook, zout en peper.
-
WIJNTIP
Een mooie witte wijn. Wellicht is het een idee dezelfde wijn te nemen die u voor de marinade heeft gebruikt. Dit zorgt voor extra harmonie op uw gehemelte.