Gekonfijte varkenswangen met groenterijst

Een Frans-Belgische slow-cookinglekkernij
pinit

Joues de porc confites

Gekonfijte varkenswangen met groenterijst

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 15 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Bereiding van de gekonfijte wangen:

    Volg dit recept (klik hier).

  2. Voorbereiding:

    • Snij de groenten dauphinoise (kleine blokjes) en kook ze samen, zonder water, in een afgesloten container in de magnetron tot ze gaar zij
    • Breng op smaak met wat zout
    • Kook de zilvervliesrijst in zout water beetgaar
  3. Bereiding:

    Leg de varkenswangen (ook wel: varkenskonen) met het vet in een cocotte of braadpan en laat ze op een laag vuurtje langzaam warm worden (rond de 70° C). Vermeng de rijst met de groenten en een paar lepels van het vet van de varkenskonen.

  4. Wijntip:
    Een wijn die de vettigheid van de saus kan hebben, terwijl hij de lichte smaak van wit vlees niet gaat overheersen. Een Beaujolais zou goed kunnen. Een mooie Tavel is te proberen.

Keywords: konfijten, conserveren, bewaren, ui

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?