Wildzwijnsfilet met vlierbessenboter
Filet de sanglier, beurre sureaux
Wildzwijnsfilet met vlierbessenboter
Ingrediënten
Instructies
-
Voorbereiding:
- Kruid de filets en laat ze rusten en op temperatuur komen. Maak de stoofpeertjes (zie recept) en gebruik voor wat extra kleur 10ml van het vlierbessenconcentraat (zie recept).
- Breng wildfond (zie recept) aan de kook (let op: gebruik een fond zonder zout!).
- Voeg de resterende 20 ml vlierbessenconcentraat toe.
- Kook het vocht in tot ongeveer een derde over is (reduceren).
- Doof de warmtebron en voeg 25 g boter toe (monteren). Laat de boter goed smelten en hou het geheel warm
- Snij de plakjes spek in dunne reepjes en bak ze uit
- Kook de spruitjes en voeg ze toe aan de spekjes
- Maak een mooie aardappelpuree (zie ons recept)
Bereiding:
- Bak het vlees even snel aan aan beide kanten.
- Temper de warmtebron en gaar het vlees ongeveer 3 minuten aan weerskanten.
- Haal het vlees uit de pan en laat het even rusten.
Serveertip:
Serveer de filets met gekookte spruitjes en gebakken spekjes, een peertje, aardappelpuree en natuurlijk de heerlijke vlierbessenboter.Wijntip:
Een ijskoude Muscat de Beaumes de Venise. Heerlijk.