Trenette al tartufo estivo
Trenette met zwarte zomertruffel
Trenette al tartufo estivo
Description
Een heel geraffineerd receptje uit de Italiaanse keuken. Simpeler kan het haast niet. En de smaak is gewoonweg adembenemend verfijnd.
Trenette:
Trenette worden vaak in één adem genoemd met linguine en tagliolini. Het zit hem allemaal in de breedte ten opzichte van de dikte, al scheelt het vaak - en dat verschilt ook nog eens per fabrikant - niet meer dan enkele honderdsten van een millimeter. Voor het gemak: trenette zijn smaller dan fettuccine en breder dan spaghetti alla ghitarra.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukenbenodigheden
Instructies
-
Voorbereiding:
- Maak eventueel de pasta zelf. Dit gerecht verdient dat. De smaak is zo subtiel dat een eigengemaakte pasta hierbij volledig tot zijn recht komt. Volg daarvoor dit recept
- Maak de truffel schoon, eerst onder koud water en daarna met een paddenstoelenborstel of penseel om alle resten van aarde te verwijderen.
- Schaaf de truffel in flinterdunne plakjes met een truffelschaaf
- Zet de boter en de olijfolie samen op een heel zacht pitje op het vuur
- Als de boter gesmolten is voegt u de schoongemaakte teen knoflook toe. Laat deze een minuut of 3 stoven
- Haal nu de knoflook uit het botermengsel, voeg de truffel toe (hou een paar plakjes apart voor de versiering) en doof het vuur
- Kook de pasta in ruim zout water
- Giet af (hou wat "acqua della pasta" - kookwater - achter om eventueel de pasta iets vochtiger te maken indien nodig) en voeg bij het mengsel van boter en truffel
- Meng goed door elkaar en serveer, eventueel met een mandje van Parmezaanse kaas (klik voor recept).
Wijntip:
Bordeaux, Nebbiolo delle Langhe, Montepulciano d’Abruzzo, Rosso di Montalcino, Sagrantino di Montefalco. Mag echt wel eens een keertje, met zo'n gerecht.