Boutje van Barbarie-eend uit de pan
Cuisse de canard de Barbarie à la poêle
Boutje van Barbarie-eend uit de pan
Description
Met kweepeer en pompoen
Een chique diner? Dan een eendenpootje. Heerlijk! Tamme eend is erg sappig en makkelijk te verwerken. Iedereen kan het!
De combinatie van eend en fruit is een oude bekende van menig culinair expert: nét even dat zuurtje tegen een zoete achtergrond, onderstreept door een mooie ronde, vette omgeving, is gewoon een perfecte smaakbeleving. Echt iets om te proberen!
Eet smakelijk!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
- Kijk het velletje even na op veertjes die niet helemaal zijn verwijderd en verwijder ze alsnog met een tangetje of pincet
- Kruid de pootjes met zout en peper of met uw eigen vleeskruidenmix.
-
Zet een koekenpan met dikke bodem op hoog vuur zonder toevoeging van vet en rooster de pootjes snel om en om aan.
-
Laat 70 gram (meer kan echt geen kwaad) ganzenvet smelten in een cocotte.
-
- Leg de pootjes in het hete vet
- Doe het deksel op de pan
- Laat de pootjes stoven op matig vuur, minuutje of 5
-
Schil een kweepeer en snij er een stuk af.
-
Snij dit stuk in flinterdunne plakjes.
-
Snij een partje van een pompoen af...
-
...en snij dit stukje parmentier.
-
- Haal de eendenpootjes uit de pan
- Voeg nu de kweepeer toe aan de cocotte en schep een paar keer onder het ganzenvet
-
Herhaal dit met de pompoenstukjes.
-
Laat even lekker sudderen en blus dan af met witte halfzoete wijn (deglaceren).
-
Reduceer de wijn (laat inkoken) tot ongeveer een derde.
-
Leg de pootjes terug in de pan.
-
Sluit de pan af en laat 10 minuten zacht stoven.
-
Arroseer (begiet met bakvocht) van tijd tot tijd. Klaar!
-
Een lekker bijgerechtje is gevulde paprika met groenten en clotted cream (zie foto bovenaan dit recept).