Daal gosht
Uit de traditionele Indiase keuken
Daal gosht
Ingrediënten
Voor het vlees kunt u kiezen uit:
En verder:
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding met lamsschouder:
- Bent u begonnen met lamsschouder, haal het vlees dan van het bot en snij het in grove stukken
- Doe een el. van elke soort olie in een pan en braad hier de stukken vlees snel in aan op hoog vuur
- Breng op smaak met zout
- Voeg (net genoeg) water toe en stoof op een zachte pit het vlees gaar
-
Voorbereiding met gehakt:
- Maak lamsgehakt (volg de link)
- Doe een el. van elke soort olie in een pan en braad hier het gehakt snel in aan op hoog vuur
- Breng op smaak met zout
- Voeg (net genoeg) water toe en stoof op een zachte pit het vlees gaar
-
Voeg de linzen en mungbonen toe, schep een paar keer door elkaar en haal van het vuur af
-
Bereiding:
- Snij de uien in halve ringen
- Zet ze aan met de rest van de olie tot de ui goudkleurig is
- Snij de gember en knoflook in kleine stukjes en plet deze tot een smeuïge massa in een vijzel
- Voeg de gember en de knoflook toe en bak deze even mee
- Voeg nu alle droge kruiden toe bak het geheel tot de olie zich afscheidt van het mengsel
- Voeg nu het vlees en de linzen/mungbonen toe
- Stoof de linzen en mungbonen gaar
- Haal van het vuur
- Voeg limesap toe
- Breng op smaak met zout
- Serveer met gehakt korianderblad, papadum en wat witte rijst. Klaar!