Cheese-and-bacon-burger from the “grind” up
Een cheeseburger met spek, helemaal zelf gemaakt
Cheese-and-bacon-burger from the “grind” up
Description
Alles is te koop, maar "weet wat je eet" begint toch meer te spelen? Bent u een van die hamburgerliefhebbers die er tijd en moeite voor over heeft? Probeer deze dan eens thuis te maken!
U kunt ook starten met zelfgedraaid hamburgervlees (klik voor recept)
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding:
Breng de ingrediënten op kamertemperatuur.
-
Reken op een kwart ui per burger.
-
Hak de ui en het vlees fijn.
-
Houd de helft achter en voeg de andere helft bij het hamburgervlees.
-
- Zet de andere helft van de gehakte ui aan met een flinke klont boter tot deze glazig is (glaceren)
- Houd apart
-
Kruid het vleesmengsel met zout...
-
...en peper of met uw favoriete vleeskruidenmix.
-
Vermeng het vleesmengsel goed.
-
Verdeel het in porties van +/- 200 gram.
-
Pers de burgers in een hamburgerpers of garneerring.
-
Steek voor elke burger een plak belegen kaas uit...
-
...in een formaat dat overeenkomt met de burger zelf.
-
Giet wat olijfolie op een bakblik...
-
..en verdeel het egaal met een penseel.
-
Leg de burgers erop en draai ze 1 keer om, om ze aan beide zijden in te vetten.
-
Flink wat knoflook uit de pers op 1 kant.
-
Bereiding van het vlees:
Klaar voor de strijd.
-
Leg de burgers op een gloeiend hete gril.
-
Draai ze na 3 minuten om.
-
- Draai na 3 minuten de burgers weer om
- Leg ze op een iets minder hete plek om te garen (2-3 minuten) tot ze stevig (maar niet als een gummibal!) aanvoelen
- Leg een minuut of twee voor het serveren ook even de spekjes op de grill
- Houd ze daarna apart
-
Leg de plakjes kaas op de burger en laat 1 minuut zacht worden.
-
Bacon er weer bij op.
-
Maakt u uw hamburgerbroodjes graag zelf? Mooi. Wij hebben daar een prachtig recept voor. Klik hier.
-
Bord opmaken en op het allerlaatst de boter met ui over de burger lepelen (napperen). Klaar!
-
Serveertip:
Lekker met een frisse gemengde sla, french fries (zie recept) en barbecuesaus.