Cheese-and-bacon-burger from the “grind” up

Voor barbecuefanaten die het verschil in smaak zelf willen bepalen
pinit

Een cheeseburger met spek, helemaal zelf gemaakt

Cheese-and-bacon-burger from the “grind” up

Difficulty: Beginner Prep Time 10 min Cook Time 10 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Alles is te koop, maar "weet wat je eet" begint toch meer te spelen? Bent u een van die hamburgerliefhebbers die er tijd en moeite voor over heeft? Probeer deze dan eens thuis te maken!

U kunt ook starten met zelfgedraaid hamburgervlees (klik voor recept)

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding:

    Breng de ingrediënten op kamertemperatuur.

  2. Reken op een kwart ui per burger.

  3. Hak de ui en het vlees fijn.

  4. Houd de helft achter en voeg de andere helft bij het hamburgervlees.

    • Zet de andere helft van de gehakte ui aan met een flinke klont boter tot deze glazig is (glaceren)
    • Houd apart
  5. Kruid het vleesmengsel met zout...

  6. ...en peper  of met uw favoriete vleeskruidenmix.

  7. Vermeng het vleesmengsel goed.

  8. Verdeel het in porties van +/- 200 gram.

  9. Pers de burgers in een hamburgerpers of garneerring.

  10. Steek voor elke burger een plak belegen kaas uit...

  11. ...in een formaat dat overeenkomt met de burger zelf.

  12. Giet wat olijfolie op een bakblik...

  13. ..en verdeel het egaal met een penseel.

  14. Leg de burgers erop en draai ze 1 keer om, om ze aan beide zijden in te vetten.

  15. Flink wat knoflook uit de pers op 1 kant.

  16. Bereiding van het vlees:

    Klaar voor de strijd.

  17. Leg de burgers op een gloeiend hete gril.

  18. Draai ze na 3 minuten om.

    • Draai na 3 minuten de burgers weer om
    • Leg ze op een iets minder hete plek om te garen (2-3 minuten) tot ze  stevig (maar niet als een gummibal!) aanvoelen
    • Leg een minuut of twee voor het serveren ook even de spekjes op de grill
    • Houd ze daarna apart
  19. Leg de plakjes kaas op de burger en laat 1 minuut zacht worden.

  20. Bacon er weer bij op.

  21. Maakt u uw hamburgerbroodjes graag zelf? Mooi. Wij hebben daar een prachtig recept voor. Klik hier.

  22. Bord opmaken en op het allerlaatst de boter met ui over de burger lepelen (napperen). Klaar!

  23. Serveertip:

    Lekker met een frisse gemengde sla, french fries (zie recept) en barbecuesaus.

Keywords: biefstuk, kruidenboter, maitre d'hotel

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?