Rollade van lamsschouder
Rôti d’épaule d’agneau
Rollade van lamsschouder
Description
Zo'n rollade van bij de slager - niks mis mee natuurlijk. Maar stel u eens voor...helemaal zelf maken. Hartstikke leuk en een voldoening dat het geeft...waanzinnig. We nemen u stap voor stap mee op dit avontuur.
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Nou, eerst maar eens naar de slager voor een mooie lamsbout. Bij de Turkse slager geen probleem, bij de Nederlandse slager zult u waarschijnlijk wat langer moeten zoeken.
-
- Verwijder het overtollige vet. Als u ruimte heeft in de vriezer - dit vet komt van pas voor een aantal gerechten, bijvoorbeeld arrosticini, adana kebab en de beroemde Oezbeekse plov
- Haal het vlees van de botten in zo groot mogelijke delen. Met de botten kunt u lamsboullion maken.
- Knoop een rollade van het vlees zoals aangegeven in deze instructie.
-
- Leg een strook huishoudfolie op de werkbank
- Bedek deze met voldoende takjes tijm en rozemarijn
-
Leg daar de rollade bovenop.
-
- Rol de rollade strak op
- Leg het pakketje in de koelkast voor 48 uur
-
- Na deze rusttijd haalt u de rollade weer tevoorschijn
- Breng op smaak met zout
-
Flink wat zwarte peper...
-
Smelt de geklaarde boter in een cocotte en laat goed heet worden.
-
- Leg het vlees in de pan
- Schroei het geleidelijk rondom dicht...
-
...totdat de rollade een egale kleur heeft verkregen aan alle zijden.
-
Leg de kruiden van de marinade bovenop het vlees (niet in de boter.
-
Verlaag de hittebron en braad de rollade in 2 uur gaar.
-
U zult zien dat de rollade redelijk geslonken is dat er veel braadvocht is ontstaan - een heerlijk basis voor uw jus.
-
Hou het vlees even apart terwijl u...
-
..het braadvocht filtert in een schone sauspan en...
-
...vervolgens inkookt (reduceert) tot een lekkere glanzende jus overblijft. Blijf wel letten op het zoutgehalte.
-
Serveertip:
Lekker met in de schil gekookte aardappelen en groene groente.