Runderspareribs, oven+BBQ
Simpel receptje uit de USA
Runderspareribs, oven+BBQ
Ingrediënten
Vlees:
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding:
- Zorg voor een (hout)oven op 180℃
- Maak de ribben schoon door alle vliezen te verwijderen met een uitbeenmes
- Smeer de ribben in met het zout
-
Flink wat van uw favoriete BBQ-saus erop.
-
Uitsmeren met een penseel.
-
Naar keuze nog wat knoflook uit de pers en daarna insmeren met olijfolie.
-
- Inpakken in huishoudfolie
- minstens 5 uur laten marineren in de koelkast
-
- Haal het vlees uit de folie
- Leg in een ovenschaal
- Bedek met aluminiumfolie
-
- Plaats een zwaar deksel op de ovenschaal om deze goed af te sluiten
- Gaar in 40-60 minuten (kerntemperatuur = 50 graden)
-
Leg vervolgens op een hete barbecue en grill af tot een mooi korstje is verkregen (5-10 minuten). Klaar!
-
Lekker met home fries en coleslaw (zie recepten).