Midden-Oosterse lamssaucijs met lavash en stoofgroenten
Geïnspireerd door de Midden-Oosterse keuken
Midden-Oosterse lamssaucijs met lavash en stoofgroenten
Description
Gemakkelijk te maken met een willekeurige saucijs. Wij hebben gekozen voor een eigengemaakte lamssaucijs (klik voor recept).
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei
Instructies
-
Voorbereiding:
- Maak lamssaucijzen (zie recept) of koop lams- of andere saucijzen in de winkel
-
Kook een aardappel per persoon gaar in de schil
-
Wel de saucijzen een paar minuten in heet (net niet kokend) water.
-
- Maak een bodempje olijfolie warm in een koekenpan
- Bak de saucijzen langzaam gaar (10-15 minuten)
-
Stoof ondertussen in wat olijfolie de groenten en breng op smaak met zout en peper.
-
Serveertip:
- Leg op ieder bord een ruim blad Armeense lavash
- Daarop de in grove blokjes gesneden aardappel
- Daaroverheen de verse gesneden koriander
- Daarnaast de gestoofde groenten
- Serveer met yoghurt of kaymak en/of het bakvet