Calamari fritti met ravigotesaus
Calamari fritti met ravigotesaus
Description
Fusion is een kreet uit de moderne keuken. Het betekent “smelting” en geeft aan dat verschillende keukens door elkaar heen worden gebruikt. Hier een typisch Zuid-Europees gerecht, gefrituurde inktvis, met een Franse saus en, in ons geval een Chinees garnituur!
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Saus:
Garnituur:
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding:
- Maak een bierbeslag. Zie recept
- Maak de ravigotesaus. Zie recept
-
Bereiding:
- Zet de paksoi aan met wat olie in een sauteuse.
- Blus af met water.
- Laat even doorkoken tot beetgaar
- Haal de groenten uit de pan en reduceer de saus (laat hem indampen)
- Breng op smaak met zout
- Schil de aardappels
- Leg ze in een afgesloten bakje in de magnetron met een heel dun laagje water en wat zout
- Kook ze 8 minuten op 900W
- Snij ze overlangs doormidden
- Wrijf ze in met olijfolie en grill ze even op een grillplaat
- Snij de calamaristubes in ringen
- Haal deze door het bierbeslag en frituur deze op 160° C goudbruin. Klaar!
-
Serveertip:
Serveer de inktvissen in zijn geheel, op een bedje van groente met iets een zoetje erin, zoals bijvoorbeeld doperwten. Een smaakvolle garnituur is zilvervliesrijst.
-
Wijntip:
Een lichte, witte wijn. Muscadet kan, bijvoorbeeld. Sommige liefhebbers, die de calamari fritti toeschrijven aan de Spaanse keuken en niet aan de Italiaanse, zweren bij een Andalusische Manzanilla.