Tagliatelle di verdure ai funghi

Tagliatelle van groenten, geschaafd op de Japanse schaaf en gesneden op de pastamachine
pinit

Tagliatelle van groenten, geschaafd op de Japanse schaaf en gesneden op de pastamachine

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 1 uur Cook Time 5 min Total Time 1 uur 5 minuten
Cooking Temp: 100  °C

Description

Het vergt wat vaardigheid maar als u het eenmaal kunt, komen de meest onverwachte gerechtjes op tafel. Een verrassing voor uw tafelgenoten en...gewoon hartstikke leuk om te doen. Met de Japanse schaaf maakt u zonder al teveel moeite prachtige lasagnebladen van allerlei groenten. Hoe? Volg deze link naar de masterclass "Werken met de Japanse schaaf." En deze bladen kunnen dan weer in reepjes worden gesneden voor de mooiste pastagerechten zonder ook maar een spoor van gluten:)

Ingrediënten

Keukenbenodigheden

Bereidingswijze voor 4 personen

  1. Schaaf de groenten een voor een op de Japanse schaaf (zie masterclass) om mooie, egale lasagnebladen te krijgen.

  2. Haal de bladen door de tagliatellesnijder van uw keukenmachine of pastamachine en vang ze op in een bak water om verkleuring tegen te gaan.

  3. Zorg op deze manier voor een min of meer gelijke verdeling aan tagliatelle van, bijvoorbeeld, courgette, zoete aardappel en knolselderij

  4. Kook de groenten in licht gezouten water tot beetgaar. 

  5. Let op - de ene groente zal daar wat langer over doen dan de andere.

  6. Laat de tagliatelle goed uitlekken.

  7. Terwijl u de groenten kookt:

    • Doreer (aanfruiten) de gesnipperde ui heel licht in boter
    • voeg de funghi porcini (als u gedroogde gekozen heeft - eerst wellen) toe
    • Deglaceer (blus af) met een slok witte wijn
    • Voeg de room oe en reduceer tot de saus mooi bindt.
  8. Serveer de "pasta" met de roomsaus. Klaar!

Keywords: lasagne, schaaf, bechamel, besciamella, worst, forno

Culinarius.nl RECEPTEN UIT DE HELE WERELD

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?