Coquilles St. Jacques met guanciale en lamsoor
Coquilles St. Jacques, guanciale et salicorne
Coquilles St. Jacques met guanciale en lamsoor
Description
Coquilles, heerlijk! Echt iets voor een speciale avond. Coquilles presenteren heel goed en hoen dan ook bij een bijzondere gelegenheid. Velen onder ons durven ze thuis niet klaar te maken en dat is vreemd – het is namelijk supergemakkelijk! Bovendien zijn ze in een mum van tijd klaar, dus de heer of dame des huizes hoeft nauwelijks van tafel tijdens het diner.
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
- Leg de aardappelen in de houtoven op 150 graden
- Laat ze garen (ongeveer anderhalf uur)
- Snij ze op maat
- Hou ze warm in een bodempje gesmolten roomboter
- Verwijder eventuele stengels van de lamsoor, was en laat heel goed uitlekken. Heeft u een slacentrifuge? Dan is dit zo'n moment waarop hij van pas komt.
- Stoof kort aan in wat boter met 1 versnipperde sjalot en de witte wijnazijn
- Hou warm
- Zet een goede koekenpan op hoog vuur
- Zorg dat de coquilles op kamertemperatuur zijn en wrijf ze in met wat olijfolie
- Blaker de coquilles een minuutje per zijde op de gloeiend hete pan
-
- Snij ondertussen per coquille één flinterdun (doorzichtig haast) plakje guanciale af
- Laat de plakjes snel krokant en bruin worden op een hete grill
-
Serveer de coquilles op de lamsoor. Garneer af met de guanciale. Klaar!
-
Wij hadden een Pouilly Fumé liggen. Niks mis mee:)