Brochettes van ossenhaas met gekaramelliseerde boterraap en gegrilde aardappel
Een geinige variant
Brochettes van ossenhaas met gekaramelliseerde boterraap en gegrilde aardappel
Ingrediënten
De saus - kies uit:
Keukengerei
Instructies
-
Voorbereiding:
- Kook de aardappelen in de schil beetgaar
- Schil de boterraap en kook deze ook beetgaar
- Snij de raap vervolgens eerst doormidden en daarna in plakjes
- Snij het vlees in blokjes van circa 3 x 3 cm
- Kruid het vlees met zout en peper en rijg het aan de pennen (wij hebben bamboepennen gebruikt. Metaal kan natuurlijk ook prima)
- Wrijf het vervolgens in met olijfolie en knijp er wat knoflook over uit met de knoflookpers
- Zorg dat het vlees op kamertemperatuur komt (chambreren)
-
Bereiding:
- Zorg voor een goed hete barbecue of grillplaat
- Grill de brochettes op het heetste punt snel rondom dicht
- Leg ze daarna op een iets minder hete plaats op de grill en laat ze een minuut of vijf garen
- Het vlees moet binnenin rare tot medium-rare worden
- Haal ze nu van de grill en leg ze op een schoon bord, onder aluminiumfolie. Na 5 minuten rusten zijn uw brochettes klaar
- Terwijl u het vlees even laat rusten geeft u snel op de grill een kleurtje aan de aardappelen door deze overlangs doormidden te snijden en op de snijkant aan te grillen
- Ondertussen karamelliseert u de boterraap door deze te bakken in wat boter, waaraan u iets basterdsuiker toevoegt. Zodra de suiker smelt zult u het karamelliseringsproces zelf gade kunnen slaan. Let op voor aanbranden: voeg eventueel een heel klein beetje water toe.
-
Serveertip:
Serveer de brochettes met een klein scheutje stevige saus, zoals een bordelaise, een marchand de vin of een demi-glace. Klik op de links voor het bijpassende recept.
-
Wijntip:
Fruitige rode wijn.