Brochettes van ossenhaas met gekaramelliseerde boterraap en gegrilde aardappel

Een geinige variant
pinit

Brochettes van ossenhaas met gekaramelliseerde boterraap en gegrilde aardappel

Difficulty: Beginner Prep Time 35 min Cook Time 10 min Total Time 45 minuten
Servings: 4

Ingrediënten

De saus - kies uit:

Keukengerei

Instructies

  1. Voorbereiding:
    • Kook de aardappelen in de schil beetgaar
    • Schil de boterraap en kook deze ook beetgaar
    • Snij de raap vervolgens eerst doormidden en daarna in plakjes
    • Snij het vlees in blokjes van circa 3 x 3 cm
    • Kruid het vlees met zout en peper en rijg het aan de pennen (wij hebben bamboepennen gebruikt. Metaal kan natuurlijk ook prima)
    • Wrijf het vervolgens in met olijfolie en knijp er wat knoflook over uit met de knoflookpers
    • Zorg dat het vlees op kamertemperatuur komt (chambreren)
  2. Bereiding:
    • Zorg voor een goed hete barbecue of grillplaat
    • Grill de brochettes op het heetste punt snel rondom dicht
    • Leg ze daarna op een iets minder hete plaats op de grill en laat ze een minuut of vijf garen
    • Het vlees moet binnenin rare tot medium-rare worden
    • Haal ze nu van de grill en leg ze op een schoon bord, onder aluminiumfolie. Na 5 minuten rusten zijn uw brochettes klaar
    • Terwijl u het vlees even laat rusten geeft u snel op de grill een kleurtje aan de aardappelen door deze overlangs doormidden te snijden en op de snijkant aan te grillen
    • Ondertussen karamelliseert u de boterraap door deze te bakken in wat boter, waaraan u iets basterdsuiker toevoegt. Zodra de suiker smelt zult u het karamelliseringsproces zelf gade kunnen slaan. Let op voor aanbranden: voeg eventueel een heel klein beetje water toe.
  3. Serveertip:

    Serveer de brochettes met een klein scheutje stevige saus, zoals een bordelaise, een marchand de vin of een demi-glace. Klik op de links voor het bijpassende recept.

     

  4. Wijntip:


    Fruitige rode wijn.

    wijntip rode wijn
Keywords: ossenhaas, biefstuk, brochette, spies

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?