Borstplaat van roomboter

Sinterklaasje kom maar binnen met je snoepgoed!
pinit

Borstplaat van roomboter

Difficulty: Beginner Cook Time 10 min Rest Time 1 uur Total Time 1 uur 10 minuten

Description

Internationaal gerecht
Zelfs in Spanje wordt dit gerecht bereid. Sterker nog: De uitvinder ervan WOONT in Spanje! Ja hoor, jullie begrijpen ons goed! Dit recept is van de hand van niemand minder dan Piet Culinair, de chef-kok van Sinterklaas! Een bijzondere samenstelling van bestanddelen die leiden tot een hééééérlijk avondje……

 

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

    • Bereiding:
      Laat de suiker met de vanillesuiker, de boter en de room in een pan met dikke bodem smelten
    • Roer tot de suiker helemaal gesmolten is
    • Neem de pan van het vuur en blijf roeren tot het geheel dikker wordt en langs de rand hard wordt
    • Leg een borstplaatmatje op bakpapier en vet het licht in
    • Schenk de suikermassa in de vormpjes
    • Laat ze goed hard worden en verwijder de mat. Klaar!
Keywords: sint, piet, snoep, borstplaat, strooigoed

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?