Zeebaars “en papillotte” van bananenblad uit de houtoven

Bar en papillote de feuille de bananier cuit au four à bois
pinit

Een niet alledaags recept. Lekker en indrukwekkend!

Zeebaars “en papillotte” van bananenblad uit de houtoven

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 4 uur Cook Time 90 min Total Time 5 uren 30 minuten
Cooking Temp: 250  °C Servings: 4

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding van de bananenbladeren

    • Bananenblad moet u voorzichtig behandelen. Ze willen nog wel eens scheuren en dan laten ze teveel lucht door om te worden gebruikt als papillotte.
    • Bananenblad moet u daarentegen wel heel goed schoonmaken. Ook al verhit u ze straks voldoende om alle mogelijke ziektekiemen te doden, doet u er goed aan de bladeren flink schoon te maken met lauwwarm water en een doekje.
    • Leg de bladeren daarna op uw werkbank en laat ze rusten.
  2. Zorg (tijdens het marineren van de vis bijvoorbeeld) voor een houtoven van rond de 250 graden

     
    Ready to go?
    • Kijk de zeebaars even goed na op graten en spoel de filets af onder koud water
    • Plaats ze in een bakje en giet er een flinke scheut appelazijn over
  3. Leng aan met koud water om een mooi zacht marinadevocht te verkrijgen tot de filets volledig onder staan.

  4. Voeg de schil van een limoen (lime) toe

  5. Snij de ui in halve ringen en voeg deze toe aan de marinade.

    • Maak een groene lombok schoon, verwijder de pitjes en scheur hem in grove stukken. Voeg deze toe aan de marinade
    • Laat de vis minstens 4 uur op kamertemperatuur rusten
  6. Snij de snoeptomaatjes in kwarten.

    • Giet de gemarineerde vis af in een vergiet
    • Vis de filets tussen de andere ingrediënten uit (pun intended)
    • Snij de filets in vrij grote moten
    • Halveer de bananenbladeren
    • Verdeel de moten in 4 porties en leg ze op de halve bananenbladeren
    • Verdeel de snoeptomaatjes in 4 porties en leg deze over de vis heen
    • Voeg de overige ingrediënten van de marinade toe
    • Rasp per portie zo'n 10 gram verse gember en voeg toe aan het geheel
    • Knijp per portie 1 teen knoflook uit over het geheel met een knoflookpers
  7. Strooi wat grof zeezout over de porties.

  8. Rasp wat nootmuskaat over het geheel

  9. Voeg de in grove stukken gesneden pompoen en rode paprika toe.

  10. Leg het halve bananenblad haaks op een tweede half bananenblad.

  11. Giet flink wat olijfolie EV over het mengsel.

  12. Vouw de bladeren naar elkaar toe en bind af met rolladetouw.

  13. Plaats de papillottes in een ovenschaal en voeg een flinke bodem (3-4cm) brodo vegetale of visfumet toe.

  14. Zorg dat de papillottes goed onder staan.

    • Plaats de ovenschaal in de oven en stoof de papillottes in ongeveer 1-1,5 uur gaar. Hou de bouillon in de gaten en vul desnoods af en toe bij
    • Kook ondertussen de rijst, breng op smaak met zout en maak af met een klont boter
  15. Serveer de papillottes met de rijst. Klaar!

  16. Wanneer uw tafelgasten hun "cadeautje" openmaken zien ze dit kleurrijke tafereel.

Culinarius.nl RECEPTEN UIT DE HELE WERELD

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?