Zeebaars “en papillotte” van bananenblad uit de houtoven

Een niet alledaags recept. Lekker en indrukwekkend!

Zeebaars “en papillotte” van bananenblad uit de houtoven
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding van de bananenbladeren
- Bananenblad moet u voorzichtig behandelen. Ze willen nog wel eens scheuren en dan laten ze teveel lucht door om te worden gebruikt als papillotte.
- Bananenblad moet u daarentegen wel heel goed schoonmaken. Ook al verhit u ze straks voldoende om alle mogelijke ziektekiemen te doden, doet u er goed aan de bladeren flink schoon te maken met lauwwarm water en een doekje.
- Leg de bladeren daarna op uw werkbank en laat ze rusten.
-
-
- Kijk de zeebaars even goed na op graten en spoel de filets af onder koud water
- Plaats ze in een bakje en giet er een flinke scheut appelazijn over
-
Leng aan met koud water om een mooi zacht marinadevocht te verkrijgen tot de filets volledig onder staan.
-
Voeg de schil van een limoen (lime) toe
-
Snij de ui in halve ringen en voeg deze toe aan de marinade.
-
- Maak een groene lombok schoon, verwijder de pitjes en scheur hem in grove stukken. Voeg deze toe aan de marinade
- Laat de vis minstens 4 uur op kamertemperatuur rusten
-
Snij de snoeptomaatjes in kwarten.
-
- Giet de gemarineerde vis af in een vergiet
- Vis de filets tussen de andere ingrediënten uit (pun intended)
- Snij de filets in vrij grote moten
-
- Halveer de bananenbladeren
- Verdeel de moten in 4 porties en leg ze op de halve bananenbladeren
- Verdeel de snoeptomaatjes in 4 porties en leg deze over de vis heen
- Voeg de overige ingrediënten van de marinade toe
- Rasp per portie zo'n 10 gram verse gember en voeg toe aan het geheel
- Knijp per portie 1 teen knoflook uit over het geheel met een knoflookpers
-
Strooi wat grof zeezout over de porties.
-
Rasp wat nootmuskaat over het geheel
-
Voeg de in grove stukken gesneden pompoen en rode paprika toe.
-
Leg het halve bananenblad haaks op een tweede half bananenblad.
-
Giet flink wat olijfolie EV over het mengsel.
-
Vouw de bladeren naar elkaar toe en bind af met rolladetouw.
-
Plaats de papillottes in een ovenschaal en voeg een flinke bodem (3-4cm) brodo vegetale of visfumet toe.
-
Zorg dat de papillottes goed onder staan.
-
- Plaats de ovenschaal in de oven en stoof de papillottes in ongeveer 1-1,5 uur gaar. Hou de bouillon in de gaten en vul desnoods af en toe bij
- Kook ondertussen de rijst, breng op smaak met zout en maak af met een klont boter
-
Serveer de papillottes met de rijst. Klaar!
-
Wanneer uw tafelgasten hun "cadeautje" openmaken zien ze dit kleurrijke tafereel.