Salsa Mary

Basissaus uit de Spaanse keuken, onder andere voor paella
pinit

Basissaus uit de Spaanse keuken, onder andere voor paella

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 5 min Total Time 10 minuten

Description

In de wereld van mediterrane sauzen is eenvoud vaak de sleutel tot smaak. Salsa Mery is daar een perfect voorbeeld van: een koude, groene saus op basis van verse peterselie, knoflook en olijfolie. Een soort pesto maar dan van peterselie, zou je kunnen zeggen. Deze klassieke combinatie, soms aangevuld met een vleugje citroensap, brengt een levendige frisheid die uitstekend past bij gegrilde vis, zeevruchten, groenten en rijstgerechten zoals paella.

Salsa Mery voegt een verfrissende en smaakvolle toets toe aan je gerechten en is gemakkelijk te bewaren: in een afgesloten pot in de koelkast of ingevroren in kleine porties, zodat je altijd wat bij de hand hebt.

150g

Keukengerei

Instructies

  1. In de kom (van de blender of hakmolen): 4 gepelde teentjes knoflook, 20 g verse peterselie (inclusief bladeren en stelen), 160 ml extra vergine olijfolie en zout naar smaak.

     

  2. Mixen met een staafmixer...

  3. tot een homogeen mengsel ontstaat. Klaar!

  4. Als u de saus niet meteen gebruikt, bewaar  de salsa Mery dan in een pot met deksel in de koelkast, of in de diepvries.

Keywords: saus, marinade, kruidenmengsel, grillen

Culinarius.nl RECEPTEN UIT DE HELE WERELD

File under

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?