Rigatoni Gorgonzola e noci

Pâtes aux noix et Gorgonzola

Rigatoni Gorgonzola e noci
Description
Er zijn weinig gerechten die zo weelderig en geruststellend aanvoelen als pasta met een romige saus. Deze rigatoni met room, gorgonzola en walnoten is een ode aan de eenvoud van de Italiaanse keuken, waarin slechts een paar ingrediënten samenkomen tot iets buitengewoon smaakvols.
De brede rigatoni zijn uitermate geschikt: ze vangen elke druppel van de rijke saus op, De walnoten (ongebrand, ongezouten) balanceren de zoetigheid van de room uit door een bittertje toe te voegen. Met weinig moeite, maar veel liefde, zet je in een handomdraai iets op tafel dat troost biedt én indruk maakt. Buon appetito!
Ingrediënten
Keukenbenodigheden
Instructies
-
Snij de korst van de Gorgonzola af.
-
Breng de room aan de kook.
-
Smelt de Gorgonzola erin
-
Hou tegen het kookpunt aan en blijf even goed roeren met een garde.
-
Hak de noten fijn.
-
Voeg de noten toe aan de saus.
-
Ondertussen heeft u de pasta gekookt in ruim zout water tot deze beetgaar (al dente) was en vervolgens afgegoten. Voeg deze nu toe aan de saus. roer goed door en serveer. Klaar!
-
Wijntip:
-
Riesling
-
Pinot Bianco
-
Orvieto Classico
-
Frascati Superiore
-
Malvasia Secca (droge Malvasia)
-
Gavi
-
Chiaretto del Garda (rosé)
-
Lagrein Kretzer (rosé)
-