Masterclass: ganache van pure chocolade

Ganache au chocolat fondant

Masterclass: ganache van pure chocolade
Description
Ganache. Een heerlijke vulling bestaande uit room en chocolade. Wordt veelvuldig gebruikt in de patisserie en door chocolatiers. Deze keer: ganache van pure chocolade.
Ingrediënten
Keukengerei:
Ganache au chocolat blanc
-
Als u chocoladedruppels gebruikt kunt u meteen aan de slag. Heeft u een blok chocolade, breek deze dan in stukjes.
-
Zet de room op het vuur en verwarm op zacht vuur tot het kookpunt
-
Haal van het vuur
Giet in 3 keer over de chocholadestukjes en roer iedere keer met een spatel tot een glad mengsel ontstaat
De hoeveelheid chocolade bepaalt de vloeibaarheid van de ganache na koelen. 1,2:1 chocolade:room levert een vloeibare ganache op, 2,5:1 een vrij stevige.
-
Uw ganache is klaar. In warme staat kan hij meteen worden verwerkt als hij ergens in of opgegoten moet worden. Als hij eerst moet opstijven (bijvoorbeeld voor het maken van truffels) laat u hem eerst afkoelen, bedekt met wat huishoudfolie, in de koelkast en vervolgens, als hij mooi opgesteven is, brengt u hem eventueel weer op kamertemperatuur voor verdere verwerking. Klaar!
Witte ganache?
Die hebben we natuurlijk ook. Klik hier voor het recept.