Print opties

Zweedse glögg

Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 30 min Total Time: 40 minuten
Servings 6
Beschrijving

Een avondje Lapland in de winter

Een avondje Lapland in de winter. Sauna, gerookt elandenvlees en natuurlijk een versterkend glas Glögg. Glögg is in flessen te krijgen, maar, net als met Glühwein, gaat er niets boven eigengemaakte. Bij deze het recept!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
    Per liter:
  • 1 fles rode wijn
  • 50 milliliters Madeira
  • 4 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 2 kaneelstokken
  • 2 sinaasappelschillen
  • amandelschaafsel (naar behoeven)
  • Keukengerei:
  • Faitout
  • Zeef
Instructies
  1. Bereiding:
    Alles bij elkaar ingooien. Langzaam verhitten en niet laten koken. Regelmatig røeren. Zeven. Klåår!

  2. Serveertip:
    Serveer in glas. Wat amandelschaafsel bovenop staat leuk.

Keywords: glogg, Glüwein, Gluehwein, глинтвейн, vin brûlė, vino caldo

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!