Zweedse glögg

Glogg – Zweedse variant van punch en Glühwein
pinit
Difficulty: Beginner Prep Time 10 min Cook Time 30 min Total Time 40 minuten
Servings: 6

Description

Een avondje Lapland in de winter

Een avondje Lapland in de winter. Sauna, gerookt elandenvlees en natuurlijk een versterkend glas Glögg. Glögg is in flessen te krijgen, maar, net als met Glühwein, gaat er niets boven eigengemaakte. Bij deze het recept!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Per liter:

Keukengerei:

Instructies

  1. Bereiding:
    Alles bij elkaar ingooien. Langzaam verhitten en niet laten koken. Regelmatig røeren. Zeven. Klåår!

  2. Serveertip:
    Serveer in glas. Wat amandelschaafsel bovenop staat leuk.

Keywords: glogg, Glüwein, Gluehwein, глинтвейн, vin brûlė, vino caldo

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?