Print opties

Zuurkoolkroketjes

Croquettes de pommes de terre et choucroute

Cooking Method ,
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 3 min Rest Time: 30 min Total Time: 38 minuten
Servings 1
Beschrijving

Recept met een ster

Een leuke Nederlandse variatie op een Belgische klassieker.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

4 stuks
  • paneermeel (naar behoeven)
  • 100 grammen stamppot zuurkool (zie recept)
  • 1 ei
  • Keukengerei:
  • Friteuse
Instructies
    • Zorg voor wat stamppot zuurkool (klik hier voor een recept) , het liefst van een dag oud, en koud
    • Meng deze goed door elkaar en kneed er een bal van
    • Doe deze bal in de spuitzak zonder mondstuk en trek dikke “worsten” van de stamppot op een snijplank
    • Snij deze met een warm, nat mes in stukken ter grootte van een aardappelkroket
  1. Klop een ei los en haal de kroketten erdoor heen.

  2. Rol ze vervolgens in de paneermeel en herhaal deze twee handelingen nog een keer. Laat de kroketjes 30 minuten rusten op een droge plaats.

  3. Frituur de kroketten 3 minuten op 175 C° en laat ze uitlekken op keukenpapier. Klaar!

Keywords: frituren, frituur, kroket

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!