Zuurkoolkroketjes
Croquettes de pommes de terre et choucroute
![](http://culinarius.nl/wp-content/uploads/2022/11/aardappelkroket-zuurkoolkroket.jpg)
Croquettes de pommes de terre et choucroute
![](http://culinarius.nl/wp-content/uploads/2022/11/aardappelkroket-zuurkoolkroket.jpg)
Zuurkoolkroketjes
4 stuks
Keukengerei:
Instructies
-
- Zorg voor wat stamppot zuurkool (klik hier voor een recept) , het liefst van een dag oud, en koud
- Meng deze goed door elkaar en kneed er een bal van
-
- Doe deze bal in de spuitzak zonder mondstuk en trek dikke “worsten” van de stamppot op een snijplank
- Snij deze met een warm, nat mes in stukken ter grootte van een aardappelkroket
-
Klop een ei los en haal de kroketten erdoor heen.
-
Rol ze vervolgens in de paneermeel en herhaal deze twee handelingen nog een keer. Laat de kroketjes 30 minuten rusten op een droge plaats.
-
Frituur de kroketten 3 minuten op 175 C° en laat ze uitlekken op keukenpapier. Klaar!