Zuurkoolkroketjes

Croquettes de pommes de terre et choucroute
pinit

Croquettes de pommes de terre et choucroute

Zuurkoolkroketjes

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 3 min Rest Time 30 min Total Time 38 minuten
Servings: 1

Description

Recept met een ster

Een leuke Nederlandse variatie op een Belgische klassieker.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

4 stuks

Keukengerei:

Instructies

    • Zorg voor wat stamppot zuurkool (klik hier voor een recept) , het liefst van een dag oud, en koud
    • Meng deze goed door elkaar en kneed er een bal van
    • Doe deze bal in de spuitzak zonder mondstuk en trek dikke “worsten” van de stamppot op een snijplank
    • Snij deze met een warm, nat mes in stukken ter grootte van een aardappelkroket
  1. Klop een ei los en haal de kroketten erdoor heen.

  2. Rol ze vervolgens in de paneermeel en herhaal deze twee handelingen nog een keer. Laat de kroketjes 30 minuten rusten op een droge plaats.

  3. Frituur de kroketten 3 minuten op 175 C° en laat ze uitlekken op keukenpapier. Klaar!

Keywords: frituren, frituur, kroket

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?