Żurek (zjoerek)

Poolse zure roggesoep
pinit

Żurek (zjoerek)

Servings: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Maak een mooie runderbouillon of groentebouillon (zie recepten). Varkensbouillon kan ook.

    • Rooster de knoflookteen in de schil in een koekenpannetje tot deze gaar is
    • Pel voorzichtig en pureer
    • Breng de groentebouillon of vleesbouillon aan de kook
    • Voeg in stukken gesneden gerookte ribbetjes of varkensbotten of in vier stukken gesneden spek toe
    • Laat ongeveer 20 minuten koken
    • Voeg rauwe verse worst of saucijs toe
    • Verlaag het vuur en laat op laag vuur ongeveer 20 minuten sudderen
    • Voeg de zure roggevloeistof (zurek) toe
    • Laat ongeveer 10 minuten koken
    • Voeg ondertussen de majoraan en de knoflook toe
    • Haal de soep van het vuur
    • Voeg de room toe
    • Breng op smaak met zout en peper
    • Haal de worst uit de soep, snijd deze in plakjes en doe ze terug in de pan met de soep 
  2. Serveer de zurek met gekookt ei en brood. Klaar!

Culinarius.nl RECEPTEN UIT DE HELE WERELD

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?