Courgettes met olie en citroen
Italiaanse antipasti, wie vindt dat nou niet lekker? Deze zucchine olio e limone, kunnen daar onderdeel van uitmaken. Maar ze worden ook vaak als bijgerecht gegeten bij het hoofdgerecht.
Tja, het oude verhaal…als u van die lekkere grote, dikke courgettes haalt bij de supermarkt, dan krijgt u een hoop water en weinig smaak. Dit Italiaanse gerecht hoort natuurlijk gemaakt te worden van pittige, kleine zucchine die een hoop zon en weinig regen hebben gehad ,zoals op deze foto, gemaakt op de markt in Rome. Als u die kunt vinden, hoera! Neem er dan uiteraard geen 4 maar een stuk of 10. In ons recept zijn we maar eens gegaan voor Turkse courgette. Licht van kleur en nét iets meer smaak dan van Hollandse bodem. Zie verder in het recept.
Giet ze opnieuw af en laat ze goed uitlekken.
Leg ze in een kom of schaal en breng op smaak met zout.
Voeg olie naar behoeven toe.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!