Print opties

Zomerse salade van Roma-trostomaat, zwarte olijven, mozzarella en verse koriander

Maak je oude brood op!

Cooking Method ,
Cuisine
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Total Time: 10 minuten
Servings 4
Beschrijving

Stap eens af van de standaard combinaties!

Een lekkere, frisse salade die snel klaar is en nog gezond ook. Stap eens af van de standaard combinaties en probeer deze eens uit: een zachte, romige smaak, met hier en daar een frisse toon, écht iets voor een lunchje buiten op het terras.

Koriander of basilicum?
Deze salade begint, qua smaaksamenstelling, erg op een “insalata Caprese” (klik voor recept) te lijken. De hoofdbestanddelen daarvan zijn tomaat, mozzarella en basilicum. Kaas met koriander zie je vaker terugkomen in de keukens van Griekenland, Turkije en de Arabische wereld, maar dan weer in combinatie met bijvoorbeeld feta (Griekenland), brynza (Bulgarije) of peynir (Turkije, India). Dit keer gaan we de uitdaging aan om deze twee werelden met elkaar te verbinden.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 600 grammen trostomaten
  • 250 grammen mozzarella (bufala)
  • korianderblad (naar behoeven)
  • olijfolie (naar behoeven)
  • geroosterd brood (naar behoeven)
  • zout en peper uit de molen (naar smaak)
Instructies
  1. Voorbereiding:

    • Was de tomaten en droog ze af
    • Heeft u grotere tomaten, snij deze dan in dikke plakken en vervolgens in reepjes (en batonnet). Heeft u kleinere, snij deze dan in kwarten.
  2. Snij de mozzarella in blokjes (mirepoix). 

  3. Was de koriander en laat goed uitlekken.

  4. Bereiding:

    • Voeg alles bij elkaar, behalve de koriander, in een ruime kom
    • Begiet met olijfolie en breng op smaak met zout
    • Doe op borden en laat de korianderblaadjes er overheen dwarrelen. Klaar!
  5. Serveertip:
    Serveer met bruin, geroosterd brood en zet de olijfolie op tafel.

  6. wijntip witte wijn

    Wijntip:
    Een frisse witte Italiaanse wijn.

Keywords: salade verte, sla

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!