Maak je oude brood op!
Een lekkere, frisse salade die snel klaar is en nog gezond ook. Stap eens af van de standaard combinaties en probeer deze eens uit: een zachte, romige smaak, met hier en daar een frisse toon, écht iets voor een lunchje buiten op het terras.
Koriander of basilicum?
Deze salade begint, qua smaaksamenstelling, erg op een “insalata Caprese” (klik voor recept) te lijken. De hoofdbestanddelen daarvan zijn tomaat, mozzarella en basilicum. Kaas met koriander zie je vaker terugkomen in de keukens van Griekenland, Turkije en de Arabische wereld, maar dan weer in combinatie met bijvoorbeeld feta (Griekenland), brynza (Bulgarije) of peynir (Turkije, India). Dit keer gaan we de uitdaging aan om deze twee werelden met elkaar te verbinden.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Snij de mozzarella in blokjes (mirepoix).
Was de koriander en laat goed uitlekken.
Bereiding:
Serveertip:
Serveer met bruin, geroosterd brood en zet de olijfolie op tafel.
Wijntip:
Een frisse witte Italiaanse wijn.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!